Vánoční trhy v ostravské huti vydělaly chráněným dílnám 94 245 korun

Ostrava 30. listopadu 2018 - Huť ArcelorMittal Ostrava tento rok již podesáté pořádala vánoční trhy chráněných dílen. Celkem 10 neziskových organizací z Ostravy a okolí zde prodávalo své výrobky. Zaměstnanci ostravské huti si tak mohli koupit například vánoční ozdoby, adventní věnce i výrobky z medu a koupí přispět na pomoc potřebným. Neziskovým organizacím v regionu půjde díky prodeji produktů 94 245 korun.

„Vánoční trhy v huti už se staly tradicí. Vytvoří nám tady krásnou předvánoční náladu a my máme radost, že chráněné dílny si u nás vydělají nemalé prostředky na svou další činnost,“ říká Monika Pěnčíková, vedoucí oddělení firemní odpovědnosti a sociálních služeb v ArcelorMittal Ostrava.

Letos mohli zaměstnanci huti nakupovat u stánků 10 neziskových organizací, mezi kterými nechyběly například Charita sv. Alexandra, PRAPOS, Dlaň životu nebo Jonášův spolek. Peníze, které organizace prodejem získají, investují do dalšího rozvoje své činnosti.

„Chráněné dílny podporujeme dlouhodobě. Proto většinu organizací, které se našich trhů účastní, už naši zaměstnanci znají a těší se na jejich výrobky,“ dodala Pěnčíková.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel a trubek v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal má v Moravskoslezském kraji 6500 zaměstnanců. Průměrný měsíční výdělek v roce 2017 činil 36 646 korun. Díky nadstandardní ekologizaci vyrábí společnost své výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Jediným akcionářem je ArcelorMittal S.A.