Huť ArcelorMittal Ostrava věnuje neziskovým organizacím prostřednictvím Tance pro život čtvrt milionu korun

Ostrava, 24. července 2017 – Součástí Festivalu v ulicích a Colours of Ostrava byl i letos Tanec pro život společnosti ArcelorMittal Ostrava. Svým tancem podpořilo dva neziskové projekty z Moravskoslezského kraje celkem 4 522 návštěvníků. Dohromady pro ně vytancovali 240 000 korun. Dalších 10 000 korun poputuje jedné z organizací díky facebookové soutěži, která probíhala na profilu huti. Získané peníze pomohou projektům Mobilního hospice Ondrášek a Českého svazu ochránců přírody Salamandr.

„Letos náš stan během Festivalu v ulicích a Colours of Ostrava navštívil rekordní počet tanečníků. Máme radost, že celá akce je čím dál oblíbenější, a to i díky zapojení významných osobností z regionu. Návštěvníci si mohli zatančit třeba s Janem Výtiskem, Radkem Erbenem, Teresou Polk, Alešem Juchelkou nebo Dominikou Myslivcovou. Kromě tance mohli návštěvníci odpočívat v relax zóně nebo navštívit stánky obou neziskových organizací,“ říká Monika Pěnčíková, vedoucí oddělení firemní odpovědnosti a sociálních služeb v ArcelorMittal Ostrava.

Tanec pro život trval dohromady šest dní. Ve stanu ArcelorMittal se návštěvníci snažili co nejvěrněji napodobovat pohyby předvádějících tanečníků. Podle úspěšnosti vytančili částku, kterou věnovali jedné ze dvou neziskových organizací. Celkovou částku, kterou návštěvníci vytancovali, nyní pošle ostravská huť neziskovým organizacím.

„Novinkou tohoto ročníku byla facebooková soutěž Hlas pro život. Zapojit se mohl každý, kdo navštívil profil ArcelorMittal Ostrava. Stačilo dát „to se mi líbí“ pod soutěžní příspěvek jedné z organizací. Mobilní hospic Ondrášek, který nasbíral více lajků, získal navíc dalších 10 000 korun,“ dodává Monika Pěnčíková.

Svým tancem návštěvníci podpořili projekt Mobilního hospice Ondrášek, který zajišťuje odbornou péči nevyléčitelně nemocným dospělým i dětským pacientům, a projekt Českého svazu ochránců přírody Salamandr, který se postará o obnovu mokřadů v povodí řek Ostravice a Morávky. Zachová se tak přirozená a potřebná zásobárna vody v krajině, kde mají útočiště také ohrožené rostliny.

ArcelorMittal Ostrava je již tradičním partnerem festivalu Colours of Ostrava. Od roku 2010, kdy otevřela společnost stan Tanec pro život, vytancovali tanečníci pro neziskové organizace v kraji přes tři miliony korun.

Projekty podpořené v roce 2017

Voda pro krajinu – Český svaz ochránců přírody Salamandr
Mokřady jsou přirozenou a potřebnou zásobárnou vody v krajině a také místem pro ohrožené rostliny. V rámci projektu proběhne monitoring známých mokřadů a rašelinišť v povodí řek Ostravice a Morávky, ale i vyhledávání nových. Každá lokalita bude podrobena revizi a současně se vyhodnotí její potenciál. Na třech lokalitách bude proveden odborný výzkum.

Doma až do konce – Mobilní hospic Ondrášek
Bez odborné zdravotnické péče není možné, aby nevyléčitelně nemocní strávili závěr svého života doma mezi nejbližšími. Mobilní hospic Ondrášek zajišťuje tuto odbornou péči dospělým i dětským pacientům v Moravskoslezském kraji. Hodina péče o nemocného stojí přibližně 200 korun. Péče o pacienta zahrnuje lékařské, psychologické, sociální a duchovní aspekty. Služby jsou poskytovány časově bez omezení a zdarma. Ročně službu využije přibližně 160 dospělých a 20 dětských pacientů.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel a jediným výrobcem transformátorových plechů v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 50 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají více než 7000 zaměstnanců. Průměrný výdělek v roce 2016 činil 35 104 korun. Díky nadstandardní ekologizaci vyrábí společnost své výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Aby ještě více přispívala k trvale udržitelnému rozvoji, určila si 10 ukazatelů a s nimi spojené cíle, na jejichž plnění dohlíží nejvyšší vedení firmy. Jediným akcionářem je ArcelorMittal S.A.