Týdne pro podporu zdraví se v ArcelorMittal Ostrava zúčastnilo 1082 pracovníků. Na programu byla prevence onemocnění i sport

Ostrava 11. září 2017 – Zaměstnanci ArcelorMittal Ostrava a jejích dceřiných společností se v týdnu od 4. do 8. září zapojili do každoroční akce Týden pro podporu zdraví. 1082 pracovníků huti si během pěti zářijových dnů ověřilo, jak jsou na tom se svým zdravím. Pro účastníky akce byly připraveny například praktické nácviky hašení požáru, školení první pomoci, bezplatná preventivní vyšetření, rehabilitace a masáže nebo sportovní aktivity.

„Speciální program si klade za cíl upozornit na důležitost zdravého životního stylu. Proto každý rok vytváříme akci, která pomáhá zaměstnancům předcházet zdravotním komplikacím a nebezpečným situacím nejen v práci, ale i v běžném životě. Velké oblibě se těší již tradiční turnaje ve fotbale a kuželkách, ale také preventivní programy,“ říká Jiří Michálek, ředitel pro zdraví a bezpečnost v ArcelorMittal Ostrava.

Týden pro podporu zdraví nabídl pestrou škálu aktivit. Zaměstnanci huti měli možnost zapojit se do projektu Zdravá plíce, který je zaměřený na prevenci proti rakovině plic, zapsat se na rehabilitaci v rámci programu 50+, který je určen zejména pracovníkům starším 50 let, a nechat si změřit index tělesné hmotnosti. Mimo jiné si každý den mohli pracovníci ostravské společnosti dopřát masáže nebo zdravé jídelní menu a zeleninové saláty zdarma. Součástí programu byly i sportovní aktivity jako turnaj v kuželkách a ve fotbale.

Zdraví je v ArcelorMittal Ostrava úzce spjato s bezpečností na pracovišti. Proto byly v huti připraveny také praktické nácviky hašení požáru a poskytování první pomoci. Zaměstnanci si mohli vyzkoušet i nové ochranné pracovní pomůcky. Zároveň se v areálu společnosti kontrolovala rychlost projíždějících vozidel.

„Na zdraví a bezpečnosti našich zaměstnanců nám záleží. Většině nebezpečných situací můžeme předejít svým zodpovědným přístupem. Proto do oblasti osvěty a prevence každoročně investujeme nemalé množství času i prostředků,“ dodává Michálek.