Strojírna ArcelorMittal v Ostravě vyrobí nápravy pro tramvaje na fotbalové mistrovství světa v Rusku v roce 2018

Ostrava, 10. května 2017 – Tramvaje, které budou příští rok přepravovat fanoušky i hráče na fotbalovém mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku, v sobě ponesou ocel z Ostravy. Strojírna ArcelorMittal Engineering Products Ostrava, dceřiná společnost huti ArcelorMittal Ostrava, získala zakázku na výrobu téměř 1000 náprav pro nový typ tramvají.

„Ve výrobě tramvajových náprav máme už více než šedesát let zkušeností. Výrobu všech náprav pro nový typ tramvaje, který se bude používat na fotbalovém mistrovství světa 2018, dokončíme letos v listopadu, aby se vše stihlo včas dodat a zkompletovat,“ říká Daniel Doležal, manažer pro prodej a marketing ArcelorMittal Engineering Products Ostrava.

Nápravy jsou určeny pro nový typ moderních tramvají 71-931M "Vityaz-M", které budou během fotbalového šampionátu přepravovat fanoušky i hráče. Jedná se o vylepšenou verzi tramvaje 71-931 "Vityaz", která je zcela nízkopodlažní a pojme až 265 cestujících. Nápravy vyrobené ostravskou strojírnou ArcelorMittal budou použity pro přibližně 150 tramvají.

Strojírna ArcelorMittal Engineering Products Ostrava dodává tramvajové nápravy především svým tuzemským partnerů. Hotové tramvaje pak kromě tuzemska putují na Slovensko, do Maďarska, Francie, Turecka, Ruska a na Ukrajinu.

ArcelorMittal Engineering Products Ostrava, s.r.o. je dceřinou společností ArcelorMittal Ostrava a výrobně-opravárenským závodem. Závod sdružuje strojírenskou a slévárenskou výrobu. Základní sortiment strojírenských výrobků tvoří výroba strojních dílů a zařízení, ocelových konstrukcí a železničního dvojkolí. V oblasti slévárenství je závod zaměřen na výrobu odlitků z oceli a litiny. Další významnou činností závodu jsou opravy elektrických strojů, výroba válců pro válcovny a tepelné zpracování strojírenských výrobků.