Novou ředitelkou pro personalistiku v ArcelorMittal Ostrava se stala Veronika Muroňová

Ostrava, 6. prosince 2017 - Novou personální ředitelkou huti ArcelorMittal Ostrava se stala Veronika Muroňová, která byla rovněž nominována do vrcholového vedení společnosti.

Veronika Muroňová pracuje v ostravské huti od roku 2008. Doposud působila jako HR koordinátorka pro region východní Evropy v sekci plochých výrobků a zároveň jako vedoucí oddělení personální podpory. Od roku 2011 zastupovala ředitele pro personalistiku.

V minulosti zastávala také pozici vedoucí oddělení vzdělávání, rozvoje a náboru zaměstnanců, byla jednatelkou dceřiné společnosti Hoteltrans a koordinovala HR projekty v Německu, Polsku a Rumunsku. Pod jejím vedením získal tým vzdělávání a rozvoje třikrát ocenění za nejlepší HR projekt roku v České republice a v roce 2016 také ocenění za podporu žen v hutní firmě.

„Dlouhodobě propaguji myšlenku, že ženy mohou uspět i v těžkém průmyslu a v odvětvích, kde dominují muži, pokud jsou ochotny tvrdě pracovat, vědí, čím chtějí přispět, a najdou pro svou vizi podporu managementu. Budu moc ráda, když můj úspěch bude inspirací pro další ženy,“ říká ke svému jmenování Veronika Muroňová.

Veronika Muroňová je absolventkou Filozofické fakulty Ostravské univerzity. Mezi její koníčky patří relaxace a sportovní aktivity v Beskydech, vlastní módní design a příprava kulinářských specialit.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel a jediným výrobcem transformátorových plechů v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají téměř 7000 zaměstnanců. Průměrný výdělek v roce 2016 činil 35 104 korun. Díky nadstandardní ekologizaci vyrábí společnost své výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Aby ještě více přispívala k trvale udržitelnému rozvoji, určila si 10 ukazatelů a s nimi spojené cíle, na jejichž plnění dohlíží nejvyšší vedení firmy. Jediným akcionářem je ArcelorMittal S.A.