Nová technologie ve frýdecko-místeckých válcovnách plechu ArcelorMittal Ostrava umožní výrobu nových produktů a zvýší konkurenceschopnost

Ostrava 1. listopadu 2017 - Ve Válcovnách plechu Frýdek - Místek huti ArcelorMittal Ostrava proběhla v těchto dnech poslední zkouška nové technologie pro laserovou úpravu orientovaných plechů. Zařízení za více než 65 milionů korun umožní výrobu nových produktů s vysokou přidanou hodnotou a zvýší konkurenceschopnost podniku.

„Zařízení nám umožní vyrábět nové výrobky s vyšší přidanou hodnotou. Zvýší tak naši konkurenceschopnost na trhu křemíkových plechů pro elektrotechniku. Nyní budeme moci našim zákazníkům nabídnout produkt s nižšími wattovými ztrátami, který zvýší kvalitu a sníží spotřebu transformátorů,“ uvedl Ivo Chmelík, ředitel závodu Válcovny plechu Frýdek - Místek ArcelorMittal Ostrava.

Pomocí laserové technologie vyrábějí nyní válcovny nové jakosti elektrotechnických plechů a pásů, které se používají k výrobě transformátorů. Instalace nové technologie do stávající výrobní linky byla unikátní, probíhala totiž za plného provozu.

„Díky skvělému technickému řešení a spolupráci se špičkovými firmami se vše povedlo za plného provozu a od doby podepsání kontraktu k dokončení investice uběhlo méně než devět měsíců,“ dodal Chmelík.